Carregats de raons

Rate this item
(0 votes)

Les persones amb diversitat funcional visual volem una República Catalana, i estem carregats de raons:

  1. Perquè, amb la independència, podrem decidir de forma democràtica i participativa com volem organitzar-nos per garantir els serveis específics que presten administració, corporacions i altres entitats.
  2. Perquè podrem fer que la nova República Catalana implementi polítiques d'inclusió en tots els àmbits, en contacte permanent amb totes les entitats relacionades amb la diversitat funcional visual.
  3. Perquè, amb la independència, no dependrem del model educatiu per a alumnes amb diversitat funcional visual centralitzat fora de Catalunya i tindrem la possibilitat d’elaborar un model inclusiu català, comptant amb tota la comunitat educativa.
  4. Perquè, a la República Catalana, el català serà la llengua habitual de comunicació, també amb les institucions de la diversitat funcional visual, i no haurem d’omplir formularis i sol·licituds o signar contractes en castellà, si no ho volem.
  5. Perquè, a la Catalunya independent, podrem augmentar la producció bibliogràfica accessible en llengua catalana (Sistema Braille, DAISY i llibre electrònic) i millorar-ne la qualitat amb la correcció que mereixen els llibres.
  6. Perquè, amb la independència, podrem apostar de forma decidida per la integració laboral de les persones amb diversitat funcional visual, mitjançant polítiques adients amb l'empresariat i l’administració catalana.
  7. Perquè, a la República Catalana, treballarem per garantir els llocs de treball de les persones amb diversitat funcional visual i per millorar-ne les condicions.
  8. Perquè una Catalunya sobirana ens permetrà disposar d'aparells electrònics accessibles (ordinadors, telèfons mòbils, aparells tiflotècnics, etc.) en llengua catalana.
  9. Perquè, quan siguem independents, la Generalitat tindrà més pressupost per poder garantir l’accessibilitat als espais públics i en tot el sistema de transports de Catalunya.
  10. Perquè la Generalitat podrà dur a terme una política inclusiva pel que fa a l’esport en totes les edats i els esportistes amb diversitat funcional visual podran participar en competicions internacionals representant el seu país, la República Catalana.

27-09-15 On tot comença - Ara és l'hora

Read 6206354 times Last modified on Wednesday, 10 February 2016 17:27

Media

Carregats de raons (audiovisual) cecs.cat